2207-29-6

Ny bildsamling till Spårvägsmuseet

Per Lindroos, arkitekt och modellbyggare, har donerat sin bildsamling till Spårvägsmuseet. Bildsamlingen som omfattar ca 3000 bilder från 1960 och 1970-talen. Motiven visar Pers intresse för stadens omvandling under dessa år samt hans intressen för stadens infrastruktur, kommunikationer i form av spårvagnar, järnväg, bilar m-m., hamnarna med dess fartyg samt stadens industrier.

Se ett bildspel med ett urval bilder ur samlingen

• Rolf Sandels

Bild 2017-A7502 FÖRESTÄLLER RIGAGATAN FRÅN VALHALLAVÄGEN. (från Rigagatan1 med Gustav Adolfskykan i bakgrunden)

• Per Mjörnhammar

Jättefina bilder hoppas att det kommer en utställning med så många bilder som möjligt.

• Pennfaktaren

Vilken vacker bil ! Märke ?

• sparvagsmuseet

Jaguar MK V

• Nettan

Finns det möjlighet att få titta på alla dessa fotografier vid besök på Spårvägsmuséet???