Höstkvällar på museet.

Under hösten kommer museet att erbjuda spännande föreläsningar om ämnen som rör Stockholm, stadsplanering och vår framtida kollektivtrafik. Föreläsningarna kostar 40 kr/inklusive entrée. Föranmälan sker på 08/686 17 60. Samma kvällar passar museet på att hålla öppet till kl 20.00 för allmänheten. Välkomna.

2/10 kl 18. Björn Sylvén ”En gång i Stockholm” Björn Sylvén, författare, informatör och stockholmskännare  kåserar om ett svunnet Stockholm.

16/10 kl 18. Thomas Johansson ”Den moderna Spårvägen”. Författaren och journalisten Thomas Johansson berättar om spårvägens framtid i Stockholm och världen.

30/10 kl 18 Björn Hasselgren ”Hur får vi fungerande vägar och järnvägar? Björn Hasselgren är forskare vid KTH.

6/11 kl 18 Karl Kottenhoff och Ragnar Thörnblom ”Bussteknik för hållbar utveckling” Under 1980-talet arbetade Karl Kottenhoff och Ragnar Thörnblom med ett tidigt system för batteridrivna bussar. Här berättar de om resultat som försöket gav och hur framtiden ser ut för hållbar utveckling inom bussteknik.

Foto: Vykort ”Höstkväll vid Fridhemsplan, 1956″ Efter målning av Åke Corshammar.