”Den moderna trådbussen”Föredrag på museet 12/2 kl 18

Onsdagen den 12/2 kl 18 kommer Thomas Johansson till Spårvägsmuseet och berättar om dagens trådbusstrafik. Trådbusstekniken har ett förflutet i Stockholmstrafiken, men kan den åter bli aktuellt i vår växande stad?

Inträde 50 kr. Fritt inträde för medlemmar i vår vänförening. Musset håller öppet till kl 20 denna kväll.

Välkomna.

Den moderna trådbussen
Idag talas mycket om att eldrift i vägtrafiken måste bli en av lösningarna för att klara miljö- och energiutmaningarna i framtiden. Sedan över ett sekel finns ett kommersiellt tillgängligt och tekniskt välfungerande system för städernas busstrafik: trådbuss. Hur den moderna trådbussen ser ut och fungerar berättas om i föredraget, som också gör några jämförelser med närliggande elbussteknik, som batteri- och hybridbussar.”