Spårvagnens dag 28/5

Spårvagnens dag 28/5 2017-Allt som kan rulla-ska rulla!

Spårvagnens dag i Stockholm är en riktig festdag, för alla trafikfantaster. Denna dag kan du få se det mesta av Djurgårdslinjens fordon ute i trafik. I år är det 140 år sedan Stockholm fick spårvagn!  Vid Djurgårdslinjens depå, Alkärrshallen, ute på Djurgården bjuds det på musikunderhållning med Kårsdraget, hobbymarknad, föredrag av Björn Sylvén och mycket annat. En nyhet för i år är trådbusskörning mellan Karlaplan, spårvagnshallen på Djurgården och Skansen. Trådbussen kör mellan kl 12-15.

För fullständigt program om vad som händer vid Alkärrshallen, se: www.djurgardslinjen.se

Spårvägsmuseet deltar med veteranbussar denna dag. Passa på att göra en rundresa genom stan med veteranfordon. Då kan du börja din resa vid Spårvägsmuseet, med veteranbuss till Norrmalmstorg. Vid Norrmalmstorg byter du till någon av de gamla spårvagnarna från Djurgårdslinjen som tar dig vidare ut till Alkärrshallen. Från Alkärrshallen kan du fortsätta din resa med ångfärjan ”Djurgården 3″ tillbaka till bryggan i Hammarbykanalen nedanför Spårvägsmuseet.

Alla som besöker museet denna dag, 28/5, får en färdbiljett till denna rundresa inkluderad i entrén. För de som har åkt djurgårdslinjen trafik eller ångfärja denna dag gäller färdbiljetten även som entré på Spårvägsmuseet. Obs: Gäller enbart söndag 28/5.

Spårvägsmuseets veterantrafik är avgiftsfri. Denna dag kör vi tre olika veteranbussar. Vi kommer att köra ca 20 minuters trafik, med början kl 11.20 från museet.

Ångfärjan ”Djurgården 3″ avgår från Djurgården (Alkärrshallen):
11:40, 12:20, 13:00, 14:00, 14:40, 15:20, 16:00
Avgångstider från Söder (Hammarbykanalen nedanför Spårvägsmuseum):
12:00, 12:40, 13:20, 14:20, 15:00, 15:40
Det kostar 40 kr att åka med ångfärjan (om man inte har Spårvägsmuseets entrébiljett)