trapp

Festlig finalvecka på museet 2-10 september

Innan museet stänger för flytt vill vi bjuda alla nya och gamla besökare på en festlig och kunskapsfylld finalvecka. Några programpunkter är nya, andra är favoriter i repris. Under dessa dagar håller vi också öppet extra länge. Måndag 4/9-Fredag 8/9 håller vi öppet kl. 10-20. Lördag 2/9-Söndag 3/9 samt Lördag 9/9-Söndag 10/9 är museet öppet kl. 11-18.

Observera att vissa programpunkter ännu kan komma att ändras, eller läggas till.

Lördag 2/9-Söndagen 3/9 kl. 11-18
Vi inleder vår festvecka med att fira 50-års jubileet av högertrafikomläggningen i Sverige. Under helgen gästar Sommarmoduler museet för första gången. Totalt läggs en tågräls som i verklig skala skulle vara över 20 mil lång. Landskapet skildrar en svensk sommardag någonstans i Sverige 1967. Miljöerna är ofta exakta kopior av byggnader och miljöer i Dalarna, Bergslagen och Småland. Naturligtvis, byter tågen sida natten mellan den 2-3 september som en blinkning till 50- års jubiléet.
Dessa dagar kör vi även med några av museets veteranbussar.
Modellbyggaren Jörgen Edgar finns på plats i museet och delar med sig av sina bästa modellbyggar-tips. Vår modellbyggarverkstad står öppen under hela helgen kl. 11-14.
Familjevisning av museet kl 11.30, Vuxenvisning kl. 14, Familjevisning 15.30, Konstvisning kl.16.
Måndag 4/9-Fredag 8/9 kl. 10-20
Denna vecka står vår modellbyggarverkstad för barn öppen varje dag mellan kl. 11-14.
Familjevisning dagligen kl 11.30 och 15.30. Vuxenvisning dagligen kl. 14. Temavisning dagligen kl 16.
Varje vardagskväll har vi bjudit in gästföreläsare till museet. Föreläsningarna börjar kl. 18.00.
Ämnena blir bland annat en presentation av den nya tunnelbanevagnen  C30, historisk exposé över Kv Persikan och Södermalm, skärgårdstrafikens historia och kollektivtrafikens Stockholm.
Vi återkommer snart med information om exakt dag och beskrivning över de olika ämnena och föreläsarna.

Lördag 9/9-Söndag 10/9 kl. 11-18
Stockholm Live Steamers kör ånglok i museet.
Veterantrafik med museets bussar.
Modellbyggarverkstan står öppen kl. 11-14.