Finalveckans föreläsningar 2-9/9

Dessa föreläsningar kan du besöka under veckan.

Måndagen 4/9 kl. 18: Framtidens tunnelbanevagn C-30.

Välkomna till en allmän introduktion av den nya tunnelbanevagnen, C30, som snart kommer att trafikera Stockholms tunnelbanesystem. Presentationen kommer att koncentrera sig kring nya funktioner med fokus på trafikantperspektivet. Kvällens ciceron är Fredrik Durgé, operativt ansvarig för C-30 projektet.

Tisdagen 5/9 kl. 18: Söderhallen i kv Persikan.

Kvarteret Persikan, där Söderhallen och museet ligger, genomgår just nu stora förändringar, men det har den gjort förut! Per Lindroos, arkitekt och medförfattare till böckerna ”Södertur”, berättar om ett kvarters gradvisa förändring från förra sekelskiftet fram till idag.

Onsdagen 6/9 kl. 18: Spårvägsmuseet förr och nu.

Museichef Christoffer Sandahl berättar om Spårvägsmuseets alldeles egna historia. Hur började allt och vart är vi på väg? Hör mer om museets flytt och nya lokaler vid gamla gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden.

Torsdagen 7/9 kl. 18: Håll dig till höger, Svensson! Högertrafiken 50 år.

Lokaltrafikexperten Anders Hanquist berättar och visar bilder om hur det gick till när högertrafiken infördes i Sverige 1967. Vi får också en internationell utblick över höger/vänstertrafiken runt om i världen.

Lördagen 9/9 kl. 16 : Öarnas stad-skärgårdens och hamntrafikens historia i Stockholm. Observera tiden!

Gunnar Friberg berättar till bilder om hamn-och skärgårdstrafikens historia, den trafik som Waxholmsbolaget och SL idag ansvarar för. Före föredraget, kl 15.30, träffas Gunnar i museets utställning för båttrafik, för den som vill ställa frågor om passagerartrafik till sjössförr och nu.

Pris: 50 kr inkl entré till museet.