Ira Löfman

”I rörelse”-Fotografier av Ira Löfman

”När man sitter på ett tåg i rörelse så blir man involverad i en process där två olika verkligheter möter varandra. Den man upplever i vagnen och den som rusar förbi utanför fönstret, fast att det egentligen är man själv som rör sig och världen utanför är stilla. Dessa överlagringar väcker väldigt olika reaktioner hos oss, allt från trötthet till förundran, därför blir de väldigt intressanta att få tolka genom stillbilden”.

Så berätta Ira Löfman själv om sina bilder som ni nu kan se i en mindre utställning under sommaren. Ira Löfman är inte bara konstfotograf, utan har ett även ett  förflutet som civilingenjör i Bioteknik. Just nu undervisar Ira på Uppsala Musikklasser  ”-Mötet med mina elever har varit bland de bästa och mest givande erfarenheter som jag har haft”

Ira Löfman har tidigare ställt ut bland annat i:

Göterborgs Domkyrka,

Museum Gustavianum, Uppsala