Välkommen till Spårvägsmuseet

Upplev Stockholms historia på ett kul och annorlunda sätt - spännande för såväl stora som små!

Butiken

VÄLKOMMEN IN I SPÅRVÄGSMUSEETS BUTIK!

Här finns litteratur, kuriosa, souvenirer och leksaker speciellt framtagna och utvalda för den som gillar Stockholm och det slingrande kollektivtrafiknät, som finns under och ovan jord.

Du kan köpa våra produkter i butiken under Spårvägsmuseets öppettider.

Vi uppmanar stora som små till lekfullhet.

Färger, design och nostalgkänsla  inspirerade av det du upplever i Spårvägsmuseet och ute i kollektivtrafiken finner du på varierade produkter i sortimentet. Exempelvis finns det T, som utmärker Stockholms tunnelbanenät på block, affischer, nyckelringar och magneter. Även linjekartan, som egen designikon, och dess färger är återkommande tema. Du kan alltså duka i helt egenartad stil när du här köper servetter, muggar, brickor och underlägg.

Känner du lust att leka konduktör, bussförare och tågförare? Här finns konduktörsväska med tång och biljetter, mössa och tröja att köpa. Kanske vill du koppla ihop ditt egna tunneltåg? Vi har exempelvis fina gröna tunnelbanevagnar i skala 1/87. Modellen är av typ C2, som rullade i Stockholmstrafiken från 1950-tal och fram till och med 1990-tal. Bussar och tåg i leksaksform finns naturligtvis också att hitta i vår butik.

Fördjupning och kuriosa

Litteratur, filmer, musik och tidskrifter hittar den som intresserar sig för hur Stockholms spårvagnar, tunneltåg, bussar, pendeltåg och båtar format och formar stadens arkitektur, infrastruktur, design och var dag i människors liv.

Vi har även vintageförsäljning i museets butik. Här kan man exempelvis köpa riktiga destinationsskyltar, äldre SL och SS-kartor, polletter använda på färjan Stadsgården – Carl XII torg, trycksaker och annat spännande övertaligt från Spårvägsmuseets magasin och arkiv.

Tyck till om vår webbplats