Välkommen till Spårvägsmuseet

Upplev Stockholms historia på ett kul och annorlunda sätt - spännande för såväl stora som små!

Konstlektion

Tunnelbanan är som en jättelång konstutställning. Nästan alla stationer är konstnärligt gestaltade.

Spårvägsmuseets konstlektioner för skolklasser handlar om konsten i tunnelbanan. Vi tittar på bilder och diskuterar. Sedan skapar alla egna konstverk i ateljén.

Redan då tunnelbanan började byggas engagerades konstnärer för att göra stationerna vackra och intressanta. Alla som står och väntar ska ha något att titta på och fantisera om. En del konst ser man bäst då tåget är i rörelse, annan är som mystiska sagor att fundera över. Boka en konstlektion så berättar vi mer!

Om lektionen

Hela konstlektionen tar ungefär en timme. Vi pratar om konsten i tunnelbanan och skapar sedan egna konstverk i ateljén.

Tillsammans tittar vi på bilder från olika stationer. Det finns mycket att tala om och titta på. Kan man ta ner solen i tunnelbanan? Eller himlen? Hur målar man tiden eller rörelse? Vi talar också om miljön i tunnelbanan och om klotter.

I ateljén får alla — enskilt eller i grupp — skapa de konstverk de skulle vilja se på en tunnelbanestation. Vi arbetar med måleri eller skulptur i lera. Läraren väljer material i förväg. Konstverken får ni gärna ta med er efter avslutad lektion.

Det går bra att äta matsäck på museet. Efter måltiden kan gruppen tillsammans med läraren gå runt och titta på museets många tåg och bussar.

Konstlektionen kostar inget om klassen är i sällskap med lärare.

Välkomna till en inspirerande och spännande rundtur i konstens värld! Boka er lektion på tel.nr 08- 686 1760 mellan kl 10-17.

Tyck till om vår webbplats